Ciorba radauteana

de RoXx in Ciorbe, 1 Mar 2013 | 4589 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 gr. piept de pui
  • 2 l apa
  • 150 gr. smantana
  • 2 galbenusuri de ou
  • o ceapa marime medie
  • 2 morcovi
  • 2 ardei kapia
  • 1 pastarnac marime medie
  • 1 legatura patrunjel
  • 3-4 catei de usturoi
  • 100 gr. radacina telina
  • 20-25 ml otet
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Se curata si se spala toate legumele . La ardei se scot semintele si se taie pe jumatate. Pieptul de pui se spala. Intr-o oala se adauga 2 l de apa, un praf de sare, pieptul de pui, legumele si se pun la fiert pentru 30-40 de minute la foc potrivit. Se curata usturoiul si se da pe razatoarea mica .Dupa ce au fiert se ia oala de pe foc, se scot legumele si carnea si se lasa putin la racit. Pieptul de pui se taie fasii. Ceapa, pastarnacul si telina se paseaza cu blenderul pana se obtine un piure. Morcovii si ardeiul se taie cubulete.

Se pun intr-un castron 300 ml din supa in care au fiert legumele si carnea. Intr-un castron se pune smantana si peste galbenusurile de ou, usturoiul si se amesteca pana la omogenizare cu o lingura de lemn. Peste aceasta compozitie se pun cele 300 de ml din supa si se amesteca bine. Se pune oala din nou pe foc si se adauga piureul format din ceapa, pastarnac si telina. Apoi se pun morcovii si ardeii taiati si amestecul din smantana si galbenusuri. Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper si se mai lasa pe foc un clocot apoi se ia de pe foc si se adauga otetul si patrunjelul tocat marunt.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana