Ciorbica de dovlecei

de lacrimioara in Ciorbe, 16 Dec 2010 | 5270 vizualizari

 

este o ciorbica inventata de mine care a iesit foarte gustoasa din pacate nu am poze mai multe ca nu am mai avut baterie la telefon

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potriviti,
  • un pastranac,
  • o ceapa,
  • un morcov mai mare sau 2 mai mici,
  • un ardei rosu,
  • 2 linguri de orez,
  • un ou,
  • sare,
  • otet,
  • 2 linguri ulei,
  • cateva frunze de leustean,
  • smantana la alegere.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbica de dovlecei:

Taiem ceapa solzisori o prajim in ulei impreuna cu morcovul razalit foarte putin 1 minut, adaugam apa nu am socotit dar cam 3 litri ,adaugam pastarnacul si el dat prin razatoare,ardeiul tocat, orezul care in prealabil l-am spalat bine, dovlecei spalati curatati si taiati cubulete si sarea dupa gust. Dam la fiert circa 25- 30 minute. La final spargem un ou il batem bine  si il punem treptat in ciorba (eu l-am pus printr-o sita ca sa iasa zdrente subtiri) Punem otet dupa gust mai lasam un minut dupa care oprim focul si adaugam leusteanul si gata se serveste cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbica de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole si varza