Ciorbita de fasole cu afumatura

de susu in Supe/Ciorbe, 10 Mar 2010 | 9342 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g afumatura: ciolan afumat sau orice afumatura
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 ardei capia rosu daca aveti
  • 1 cepa alba
  • 1 ceapa rosie
  • albitura 1 telina 1 legatura leustean proaspat (pentru ca nu am gasit am pus patrunjel proaspat si leustean uscat)
  • Pasta de tomate sau rosii aproximativ 300 ml
  • Cimbru
  • 300 g fasole boabe alba sau pestrita
  • Frunze dafin
  • Piper
  • Bors
  • Paprika
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de fasole cu afumatura:

Se spala si se pune fasolea in apa rece cu o seara inainte. Se pune fasolea la fiert in aproximativ 1.5-2 litri de apa. Se pune separat la fiert ciolanul spalat cu cateva Frunze de dafin si condimente. Legumele se curata si se toaca marunt. Se calesc pe rand ceapa, albitura, morcovii si ardeiul dupa care se adauga la fasole dupa ce aceasta a fiert pe jumatate. Se adauga la fasole din zeama de la ciolan atat cat este nevoie si se dezoseaza ciolanul adaugandu-se si el la ciorba. Daca avem ceva kaizer sau carnati afumati le calim si le adaugam la ciorba.Cand au fiert toate se adauga bulionul dizolvat in putina zeama de ciorba iar la sfarsit borsul dat intr-un clocot, condimentele si verdeata. Pastrati putina verdeata tocata pentru servit in farfurie. Eu cateodata pasez o parte din fasole si cealalta o las intreaba asa imi place mai mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de fasole cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Sylvia 1

11.03.2010, 12:00

Vai Susu ce bunatate , nu am mancat de ceva vreme ....vazand prezentarea ta ma gandeam ca tare mi-ar placea asa cadou de martisor Excelenta reteta , felicitari

ramo_cata 1

11.03.2010, 15:52

fasole cu ceapa rosie...o nebunie

Bunica 1

23.03.2010, 15:24

O ciorba buna romaneasca , servita in strachina si cu lingura de lenm . Oare bucatarasul a vazut-o ?! Miamiiii si ceapa rosie alaturi. Ce minunatie !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

ieri la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

ieri la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

ieri la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

ieri la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ciolan cu zeama de varza