Ciorbita de perisoare cu amestec de legume

de Constelatialeu in Ciorbe, 12 Mar 2013 | 14672 vizualizari

 

Ciorbita de ''verisoare'' dulci cu legume pline de vitamine,intareste sistemul imunitar ( sper ca am zis un adevar,ramane de vazut).

 

INGREDIENTE

Pt.perisoare

  • 400 g carne tocata ( porc si vita)
  • 50 g orez
  • 1 ceapa mare
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • cimbru

Ciorbita

  • 400 g amestec legume( morcov,pastarnac,ardei gras,fasole
  • verde,mazare,etc)
  • 2 cepe
  • 3 l apa
  • 1/2 l bors
  • 300 ml rosii cu ardei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de perisoare cu amestec de legume:

Ca sa merga treaba bine si repede,ne apucam sa facem perisoarele.Amestecam carnea tocata cu ceapa taiata marunt,adaugam condimentele,sare,piper,cimbru,dupa gust ( fiecare cat crede de cuviinta), apoi orezul,omeogenizam totul si la final adaugam patrunjelul tocat si oul.Pregatim perisoarele si le lasam pe un fund pana le va veni randul sa fie bagate-n oala.

Separat taiem marunt cele 2 cepe si le calim cu putina saree in  30 ml ulei,pana devine aurie ceapa,apoi adaugam si legumele,amestecam bine si turnam 3 l apa peste ele.Lasam la fiert,potrivind de sare,cand sunt pe jumatate fierte adaugam si rosiile cu ardeiul.Lasam sa dea intr-un clocot si apoi punem perisoarele.Lasam sa fiearba cca 20-25 min,la final turnam borsul,daca dorim mai acra mai suplimentam cu bors.

TIPS-URI

1

de preferat sa avem bors facut in casa,e mai gustos

2

perisoarele cand s-au ridicat deasupra sunt gata fierte

3

se poate servi si cu smantana,dupa gustul fiecaruia

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de perisoare cu amestec de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou, reteta casei