Ciorbita de pui a la gerc

de Crista_Luca in Ciorbe, 3 Oct 2010 | 5078 vizualizari

 

este o ciobita delicoasa ...am vazut-o la nadina73...si nu m-am rabdat sa nu o fac ..chiar aveam nevoie de o idee..pt ziua de ieri .....! a iesit foarte buna , (dar are putine modificari )
Multumesc de reteta!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 pui (eu aveam doar aripi, si am incercat asa)
  • 2 morcovi mari
  • 1 patrunjel
  • 1 gulie
  • 1 ceapa
  • 1 canita orez
  • o,5 litri bors
  • 3 oua, 200 ml smantana
  • sare, piper, delikat . si ulei
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de pui a la gerc:

Se spala aripile, se pu la fiert in apa rece cu sare. Moorcovul se curata si se taie sau se razuieste, gulia la fel si se calesc putin in ulei .

Carnea cand fiebe, se spumeaza bine si se adauga morcovul si gulia si ceapa curatata dar intreaga si se lasa sa fiarba impreuna.

Cand carnea este aproape fiarta, se pune orezul si delikatul, piperul . Se lasa sa fiarba cateva minute, apoi se pune borsul si se lasa sa dea in clocot de cateva ori, apoi se stinge focul .

Separat se amesteca galbenusurile de la oua cu smantana , iar dupa ce ciorbita s-a racit putin, se amesteca impreuna, si se adauga patrunjel verde .

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de pui a la gerc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Bucataras Medi 1

04.10.2010, 12:29

imi place tare mult aceasta ciorbica.........mmm..........o bunatate............

madi_marin 1

04.10.2010, 12:42

buna ciorbita.... vezi ca e scris gresit....,,gerc,, in loc de ,,grec,,....

Crista_Luca 1

26.11.2010, 22:21

mersi madi ...... doar acum am observat ..dar e prea tarziu
si vad ca niminei altcineva nu a sesizat, numai tu !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de porc cu smantana si usturoi