Ciulama cu ciuperci si pui

de gaby_duceag in Pui, 22 Iul 2014 | 18092 vizualizari

 

Sursa de inspiratie - Mery >:d

 

INGREDIENTE

  • o ceapa mare
  • un borcan ciuperci fierte si feliate
  • o foaie de dafin
  • o lingurita vegeta de casa
  • 150 ml apa
  • 4-5 linguri pline cu smantana 25%grasime
  • 4-5 catei usturoi
  • marar
  • sare
  • piper
  • 10 aripioare de pui
  • ulei
  • zeama de la 1/3 lamaie
  • o foaie de dafin
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu ciuperci si pui:

  1. Spala aripioarele de pui si curata-le.
  2. Intr-o tigaie adanca pune ulei, lasa-l sa se infierbante si pune aripioarele la prajit.
  3. Adauga foaia de dafin, usturoiul tocat, sare, zeama de lamaie si pune capac peste tigaie.
  4. Lasa sa se prajeasca aripioarele inabusit.
  5. Pune intr-un vas de tuci putin ulei si cand e incins adauga ceapa taiata juliene.
  6. Lasa2-3 minute si adauga si ciupercile.
  7. Caleste totul 6-7 minute amestecand.
  8. Adauga apoi apa cat sa cuprinda amestecul, sare, o foaie de dafin, o lingura de vegeta, si lasa la fiert la foc mic.
  9. Ceapa trebuie sa fie fiarta bine. Daca e cazul mai adaugi putina apa.
  10. Toaca usturoiul si adauga-l cu 5 minute inainte de a fi gata ciulamaua.
  11. Adauga smantana, omogenizeaza si presara marar. Opreste focul si…cam atat
  12. Serveste cu mamaliguta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu ciuperci si pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui cu ciuperci - Philips Multicooker