Ciulama de ciuperci

de RuxyRux in Mancaruri de legume, 13 Noi 2010 | 6159 vizualizari

 

O ciulama atat de buna incat dupa ce termini din farfurie te lingi pe degete...yammyyy bun!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie pentru prepararea ei de:
  • 1 kg de ciuperci champinion
  • 1 ceapa( sau trei fire de ceapa verde)
  • 3 linguri pline de faina
  • 70 gr unt
  • sare dupa gust
  • un praf de piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Spalam ciupercile, le taiem marunt si le punem la fiert in apa impreuna cu ceapa. Cand sunt gata le lasam deoparte.
Incingem o tigaie, punem untul, avem grija sa fie focul mic sa nu se arda, adaugam repede toata faina in untul topit si stingem cu zeama din oala in care am fiert ciupercile. Amestecam tot timpul avand grija sa se ingroase frumos, sa nu faca cocoloase( iar daca se intampla le desfacem cu telul), adaugand cate putin din zeama. Turnam totul in oala cu ciuperci , avand grija sa indepartam ceapa si lasam pe foc un sfert de ora, amestecand usor din cand in cand. Potrivim de sare si dam un praf de piper si servim cu mamaliguta...delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

DIANA B 1

05.03.2011, 10:11

Fix acum , pun de-o ciulama

adry88 1

29.05.2011, 12:58

DIANA B 1

25.04.2012, 13:34

Exact ce cautam printre retete , ceva cu ciuperci , fara smantana/lapte (initial asa am dorit)si mai ales fara carne , ca nu mai pot cu-atata carne .
Ms Ruxy !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume