Ciulama de ciuperci

de Georgiana78 in Mancaruri de post, 18 Mar 2012 | 7759 vizualizari

 

O reteta de ciulama de la bunica mea (care din pacate nu mai este), care mi-a incantat mesele din copilarie....la tara....ce frumos era....ups! am cazut in butoiul cu melancolie, ma scuzati...ce sa mai.. pt mine aromele, gusturile din copilarie mi-au ramas dragi.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 4 linguri ulei
  • 500 ml apa fiarta
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

- se curata ciupercile de piele si interiorul negru, se spala si se toaca marunt

- se curata si toaca marunt ceapa si se pune in cratita unde se va face ciulamaua cu uleiul si 100 ml apa din cei 500ml la calit

- peste cepa se aduga ciupercile tocate si se lasa pana acestea se inmoaie bine, dupa aceea se toarna restul de apa clocotita si se lasa la fiert 10 min

- intr-un castronas se pune faina si se amesteca bine cu cateva linguri de apa rece ca sa nu faca cocoloase si se toarna in cratita peste ciuperci amestecand bine

- se mai da cateva clocote si se adauga sarea si piperul si se serveste alaturi de mamaliguta

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]