Ciulama de ciuperci

de T I M E A in Mancaruri de legume, 7 Mar 2013 | 17483 vizualizari

 

Sunt momente cand nu stiu ce sa mai fac de mancare sau nu am ce trebuie prin casa. Atunci mai apelez si la conserve. Asa am facut si acum, dand cu ochii de conservele de ciuperci m-am gandit ca pot face sotului o ciulama.

 

INGREDIENTE

  • 2 conserve de ciuperci (420 gr net)
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura rasa de faina
  • 6 linguri smantana
  • 50 ml lapte
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 catei de usturoi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Scurgem apa din conserva pune ciupercile intr-o sita si le trecem pe sub un jet de apa  rece.

Ceapa curatata si tocata marunt o calim in uleiul incins.

Adaugam ciupercile si lasam la foc mic timp de aprox 10 minute (practic pana scade apa lasata de ciuperci).

Adaugam usturoiul maruntit/zdrobit.

Intr-un bol amestecam faina cu smantana si laptele. Adaugam smanatana si laptele treptat sa nu se formeze cocoloase.

Turnam smantana peste ciuperci si amestecam sa nu se prinda de fundul vasului.

Adaugam sare si piper dupa gust si luam de pe foc.

Servim cald.

 

TIPS-URI

1

Faina e optionala, puteti pune doar smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama cu ciuperci