Ciulama picanta de ciuperci

de Valclaudia in , 24 Iun 2018 | 2024 vizualizari

 

Delicata si picanta in acelasi timp... Condimente folosite de la Delikat: boabe de mustar si chilli

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. ciuperci
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 1 adei gras verde
  • 1 lingura boabe de mustar
  • sare dupa gust
  • 300 ml lapte dulce
  • pudra de chilli dupa gust
  • 2 linguri amidon din porumb
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama picanta de ciuperci:

Spalam ciupercile si le taiem feliute.

Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se pun la sotat pentru cinci minute in 3 linguri de ulei impreuna cu boabele de mustar.

Punem ciupercile feliate peste legumele sotate, adaugam putina sare, amestecam si acoperim tigaia. Lasam la foc mediu, pana scade toata apa lasata de ciuperci.

Adaugam 250 ml lapte.

Intr-un bol separat amestecam amidonul cu 1/2 lingurita pudra de chilli si 50 ml lapte rece.

Turnam amestecul astfel obtinut peste ciuperci, amestecam sa nu se formeze cocoloase si lasam la foc mic pana obtinem un sos de consistenta unei budinci.

Oprim focul, presaram patrunjel verde si servim cu mamaliguta rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama picanta de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sote de ciuperci cu mămăligă - Rețeta gustoasă de post