Clatite cu crema de branza la cuptor

de danakarin in Dulciuri, 30 Iun 2013 | 15773 vizualizari

 

Reteta am citit-o la Eckart Witzigmann, bucatar renumit.

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 185 ml de lapte
  • 85 g de faina
  • 2 oua
  • Un praf de sare
  • Un plic de zahar vanilat
  • Coaja rasa de la o jumatate de lamaie si o jumatate de portocala
  • 75 g de unt topit
  • Crema:
  • 2 galbenuse
  • O lingurita de amidon
  • 200 g de branza de vaca 20 % grasime
  • Un zahar vanilat
  • 60 g de frisca batuta
  • 30 g de stafide
  • 30 g de zahar
  • Coaja de la o jumatate de lamaie si de portocala
  • 20 g de unt topit
  • Sosul royal:
  • 2 oua
  • 260 ml de lapte
  • 30 g de zahar vanilat
  • 2 linguri de smantana groasa tip creme fraiche
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu crema de branza la cuptor:

Topim untul, pregatim aluatul de clatite din ingredientele insirate mai sus, il amestecam bine sa nu aiba cocoloase. Il lasam sa se odihneasca cel putin 30 de minute.

Pentru umplutura, batem frisca, inmuiem stafidele intr-un pic de rom, amestecam galbenusurile cu zahar, mondamin, branza, coaja de lamaie si portocale, zaharul vanilat, untul topit iar la sfarsit incorporam stafidele si frisca batuta. 

Pregatim sosul royal batand cu telul ouale , laptele, zaharul vanilat, untul si smantana. 

Frigem clatitele una cate una intr-o tigaie antiadeziva.  (Iata ce spun bucatari celebri  despre tigai: alegem una cu fundul gros, ideal ar fi de tuci, pe care  sa o folosim doar la clatite. O stergem doar dupa folosire, dar nu o spalam niciodata.) 

Umplem clatitele, le asezam intr-o forma termorezistenta, turnam deasupra sosul si le coacem la 150 de grade 20 de minute pana se rumenesc. Le servim pudrate cu zahar praf. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu crema de branza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 1100 lei
2799.99 lei
1699.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (21)

danakarin 1

01.07.2013, 20:26

Elena, Roxana

danakarin 1

01.07.2013, 20:28

Da, mondaminul e de fapt amidon, asa se cheama aici!

alisss 1

07.07.2013, 11:58

buuuuune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu branza de vaci si smantana la cuptor