Coca de ecler si choux

de Brindusa in Prajituri, 27 Mai 2010 | 10452 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 175 ml apa
  • 85 g unt
  • 4 oua
  • 125 g faina 000
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coca de ecler si choux:



Amesteca apa. untul, sarea si zaharul si topeste-le pe foc mediu. Amesteca, sa topesti untul. Lasa pana ce da un clocot.

Da jos oala de pe foc si adauga toata faina deodata. Amesteca sa se incorporeze bine. Pune din nou pe foc mic si amesteca cam 2 minute ca sa se usuce bine compozitia. Este foarte importanta etapa asta, pentru ca daca nu e uscata, nu se vor umfla choix-urile. Compozitia este gata cand ramane putin prinsa de fundul cratitei.

Varsa coca intr-un castron si lasa sa se raceasca putin, cam 1 minut. Adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Ouale trebuie sa fie incorporate foarte bine. La inceput e mai greu, dar in final trebuie sa arate ca un piure de cartofi.

Cu ajutorul unui posh (se poate si cu lingurita) cu deschizatura mare, pune gramajoare de coca cu 3 cm distanta intre ele. Cu un deget putin umezit aplatizeaza-le motul, ca sa aibe o forma rotunda cand se vor coace.

Coace choux-urile 10 minute la 220 C, ca sa se umfle bine si inca 20 min la 180 C, ca sa se usuce si sa capete culoare aramie.

Raceste-le pe un gratar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coca de ecler si choux" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Brindusa 1

27.05.2010, 19:28

mersic, dar stati sa vedeti la ce le-am folosit

Roxana 1

27.05.2010, 19:31

imi inchipui ca ceva cu cioco a iesit

Rocsi 1

27.05.2010, 19:36

sa vedem si noi l;a ce le-ai folosit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema de lamaie