Colac umplut

de simsim82 in Aperitive / Garnituri, 6 Mar 2014 | 7158 vizualizari

 

Ideal pentru o gustare rapida dar si pentru pachetel.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 250 ml apa
  • 50 g unt
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite sare
  • 1 ou
  • 1 plic drojdie uscata
  • Pentru umplut:
  • cca. 150 g mortadella feliata (5-6 felii)
  • 4 - 5 felii cascaval feliat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac umplut:

Se cerne faina intr-un bol, se face o gropita in centru si se adauga drojdia, zaharul si jumatate din cantitatea de apa si se amesteca putin. Se lasa 10-15 minute sa creasca, apoi se adauga untul topit si restul de apa.

Se framanta pana se amesteca toate ingedientele ,apoi se adauga sarea si se mai framanta 5-10 minute. Se obtine un aluat elastic si nelipicios pe care trebuie sa il lasati sa creasca, pana isi dubleaza volumul (cam o ora).

Se ia aluatul si se intinde cu ajutorul mainilor sau cu sucitorul, apoi se asaza in centru feliile de branza si mortadella. Se ruleaza aluatul si se pune in forma. Se lasa la crescut 15-20 minute, apoi se unge cu ou batut si se presara cu mac sau susan.

Se da forma la cuptor (deja incins la 175-180 grade C) pana se rumeneste bine colacul.

TIPS-URI

1

Eu am folosit o forma cu diametrul de 21,5 cm si am folosit doar jumatate din cantitatile mentionate la ingrediente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Colac umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (13)

Florentina_Cristina 1

06.03.2014, 12:22

reisnaor_2006 1

10.03.2014, 22:14

am facut si eu si a iesit o minunatie

nadea68 1

10.03.2014, 22:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piftie de curcan