Colacei

de lacrimioara in Piine, 26 Ian 2011 | 10751 vizualizari

 

reteta o am de la doamna Laura Laurentiu care are un blog cu retete extraordinare

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina,
  • 25 gr drojdie,
  • 50 gr unt topit,
  • 300ml lapte,
  • 1 lingurita sare,
  • 2 linguri zahar,
  • un ou batut cu putin lapte si zahar.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colacei:

Se amesteca drojdia cu zaharul si putin lapte si o lingura faina se amesteca si se lasa pana se umfla. Faina se cerne si se amesteca cu sarea facem o gaura in mijlocul fainii si punem drojdia dospita. Adaugam si restul de lapte putin cate putin si framantam pana se omogenizeaza bine, apoi adaugam untul topit si framantam  bine pana devine un aluat nelipicios. Il punem intr-un bol uns cu ulei, il acoperim cu un prosop si il lasam la crescut in loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut il impartim in mai multe  parti  pentru a forma covrigi pe o suprafata unsa cu ulei si formam covrigi ca in imagine. Dupa ce ii formam ii mai lasam 30 minute la cald. Dupa ce au crescut  se ung cu oul amestecat cu putin lapte si zahar si ii punem la copt 30 minute la 180 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Colacei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu lapte