Conopida cu ciuperci la cuptor

de katty in Mancaruri de legume, 13 Dec 2016 | 36365 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr conopida
  • 300 gr ciuperci champignon
  • 1 lingura ulei
  • 40 gr unt+pentru uns forma
  • 1 lingura cu varf faina
  • 400 ml lapte
  • 150 gr cascaval ras
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru uscat
  • 1 lingura pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu ciuperci la cuptor:

Rupem conopida buchetele, o spalam sub jet de apa, o scurgem si o punem la fiert in apa cu putina sare, 10 minute, sa se inmoaie. Cand este gata, scurgem zeama.
Clatim rapid ciupercile printr-un jet de apa, le scurgem si le taiem felii, apoi le punem la calit in uleiul incins. Le lasam pana scade zeama.
Intr-o craticioara incingem untul, adaugam faina si amestecam rapid. Stingem cu cate putin lapte, amestecand continuu. Adaugam sare, piper negru macinat si cimbru si fierbem, amestecand continuu pana sosul se ingroasa.
Ungem un vas  termorezistent cu unt, apoi presaram pesmetul. Punem conopida, ciupercile, apoi turnam deasupra sosul. Presaram cascavalul ras si dam forma la cuptor pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]