Conopida cu pesmet si smantana

de Zamfira in Aperitive / Garnituri, 23 Sep 2013 | 15907 vizualizari

 

O reteta extrem de rapida, foarte ieftina si gustul...hmmmm ,,o bunatate". Putem sa o combinam cu un gratar (pui, porc, peste) ca si garnitura sau ca atare, asa cum am servit-o eu. Va recomand cu drag! Pofta buna!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida (potrivit de mare)
  • 150 g pesmet
  • 4 linguri de ulei (pentru pesmet)
  • 4 linguri de ulei (pentru finalul preparaturlui)
  • sare, piper dupa gust
  • 200 ml smantana
  • cimbru uscat (pentru ornat)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu pesmet si smantana:

Curatam conopida de frunzele exterioare si taiem cotorul foarte gros. Desfacem conopida in buchetele potrivite (de marimea caiselor) si le spalam sub un jet puternic de apa rece. Fierbem conopida in aburi sau in apa cu sare. Timp de fierbere aproximativ 20 minute (pana cand furculita intra destul de usor in buchetele). Scurgem bine de apa.

Calim pesmetul in ulei pana devine brun-maronie. Presaram pesmetul peste conopida, saram, piperam dupa gust si mai adaugam 4 linguri de ulei. Amestecam f.f. usor toate ingredientele pentru a nu sparge buchetele. Deasupra punem smantana rece. Ornament: cimbru uscat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu pesmet si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida cu smantana