Corn cu gem si nuca

de Brindusa in Prajituri, 20 Apr 2011 | 5057 vizualizari

 

Aceasta prajitura am invatat-o de la bunica din partea mamei, si provine din zona Ardealului. Chiar daca bunica ii zicea "corn", se face in tava de cozonac si are o textura de coca frageda.

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina pentru patiserie sau cozonaci
  • 300 g unt taiat cubulete, moale
  • 4 galbenusuri
  • 200 – 250 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie
  • 120 g zahar
  • 1 lingura vanilie
  • 180 g nuca macinata amestecata cu 150 g zahar
  • 400 g gem de prune sau orice gem mai tare
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Corn cu gem si nuca:

Amesteca drojdia in 200 ml lapte si lasa putin la dospit (pana se formeaza bule de aer la suprafata).

Amesteca faina, zaharul si untul pana cand untul e incorporat. Adauga galbenusurile, vanilia si laptele cu drojdie si framanta pana se face o coca. Daca coca e prea tare, pune si restul de lapte. Coca trebuie sa fie moale, dar sa poate fi framantata. 

Lasa la crescut pana isi dubleaza volumul (dureaza mai mult decat la paine, pentru ca are multa grasime)

In acest timp unge 2 tavi de chec (sau tapeteaza cu hartie de copt). Incinge cuptorul la 200 grade Celsius.

Cand coca e gata imparte-o in doua. Intinde o bucata si pune pe ea jumatate din gem si jumatate din nuca. Ai grija sa nu pui pana la margine. 

Ruleaza coca ca un tub si pune-o in forma de chec. 

Fa acelasi lucru si cu a doua bucata de coca.  Unge cele doua cornuri cu albus batut si coace la foc mediu pentru 25 minute. Lasa cornurile sa se raceasca putin, apoi scoate-le cu grija din tavi, pentru ca sunt foarte fragile Lasa la racit pe un gratar metalic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Corn cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni