Cornulete cu migdale

de Sylvia in Prajituri, 24 Aug 2010 | 10879 vizualizari

 

Pentru ca asteptam o prietena la cafea am facut repede aceste cornulete foarte aromate, dupa o reteta dintr-o revista mai veche cu patiserie frantuzeasca de Craciun.

 

INGREDIENTE

  •  280 grame de faina ,
  • 1 ou,
  • 200 de grame de unt,
  • 60 de grame de zahar,
  • vanile in baton sau esenta,
  • putina sare,
  • 100 grame de migdale macinate.
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu migdale:

  Preparare: intr-un vas mai mare asezam faina, zaharul , pudra de migdale, vanilia si sarea. Facem in mijloc o fantana si punem oul si imprejurul lui untul taiat bucati.

  Framantam cu grija pana la omogenizarea completa, nu dureaza foarte mult pana obtinem un aluat foarte ferm din care forma o bila mare.

  O punem intr-o folie alimentara si o lasam minim o ora la frigider. Dupa aceea formam cornulete mici in forma de semiluna si le coacem  timp de 12 minute in cuptorul preainalzit la 180 de grade. Se pudreaza fierbinti cu zahar simplu sau zahar amestecat cu zahar vanilat, sunt foarte  aromate si se topesc in gura. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 18:50

Briose cu ciocolata - Pufoase si cu gust intens

de laura_n 7

ieri la 13:47

Mini baghete pufoase - Reteta simpla din 3 ingrediente

de laura_n 7

ieri la 13:34

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete bicolore