Cornulete vanilate cu nuca

de RuxyRux in Prajituri, 22 Dec 2013 | 11868 vizualizari

 

Ma trimitea acum cateva zile Gabyta la bucatarie...asa ca va rog daca o vedeti...sa-i transmiteti ca am ascultat-o :)))....astazi mi-am facut cornulete cu nuca si vanilie ca tareeeeee-am mai poftit la ale ei :)....
Fragede, se topesc in gura, aromate si incredibil de delicioase, va promit un mare wow dupa ce le veti gusta:).....acum ramane sa astept Mosu' bun si drag :)
Dragii mei bucatarasi...va urez din toata inima sa va ninga cu iubire...Craciun cu bucurie! Sarbatori Fericite!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina de patiserie( plus inca putina pentru infainat)
  • 100 gr amidon( le face foarte pufoase)
  • 250 gr unt
  • 150 gr zahar brun(facut pudra)
  • 1 ou
  • 250 gr nuca prajita si apoi maciinata
  • 1/2 pliculet praf de copt stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie
  • vanilie
  • coaja de la o portocala
  • 1 esenta de rom
  • Decor:
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat cornuletele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete vanilate cu nuca:

O portie = o tava( tava de cuptor), asa ca vor iesi 4 portii de cornulete.

Nuca se prajeste si apoi se cantareste prajita. se macina in robot.  Zaharul se face pudra la masina de cafea.

Se combina toate ingredientele si se framanta un aluat, nu foarte tare si destul de sfaramicios, pe care il vom infaina cu o mana de faina si-l vom da la rece 30 de minute.

Cand a trecut timpul impartim coca in 4 bucati, pastram una pe masa de lucru si restul le vom tine la rece si le vom scoate pe masura ce preparam cornuletele.

Incingem cuptorul la 170 de grade si incepem sa le formam. Rupem bucati mici, facem o mica mingiuta si apoi le rulam sub forma de cornulet.

Asezam cornuletele pe foaia de copt in tava si le coacem pana se rumenesc...timpul depinde de cuptor desigur...eu zic sa le probati, cand marginile sunt bine rumenite, le ridicati usor si va uitati sa fie facute si la baza.

Scoateti cornuletele si le lasati obligatoriu la racit. Sunt extrem de fragede si extrem de sensibile pana nu se racesc, o sa vedeti daca le veti gusta asa. Le tavaliti prin zahar pudra dar numai cand sunt reci si aici va recomand cu incredere un strasnic ajutor de bucataras...copilul :)))...si nu uitati va rog de wow! :))) Deliciu total!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete vanilate cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 850 lei
1699.99 lei
849.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (42)

diaconta 1

26.12.2013, 23:24

pai eu am inteles ca ne trimitea la ea in bucatarie n-am inteles bine?)))))
minunate

RuxyRux 1

26.12.2013, 23:29

Nu cred Diuta )) N-am primit invitatia

RuxyRux 1

26.12.2013, 23:29

Inisor si mie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu gem si nuca