Cornuri Bratislava

de Constelatialeu in Dulciuri, 30 Apr 2014 | 7100 vizualizari

 

Azi am fost cu plagiatul.Am intrat in curte la Gaby,ca e mare si bogata.....

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 30 g zahar farin
  • 25 g drojdie proaspata
  • 200 ml lapte
  • 200 g unt
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • 1 ou pentru uns
  • Umplutura
  • 180 g nuca macinata
  • 150 g zahar farin
  • 150 ml apa
  • 50 g stafide aurii
  • 25 g cacao
Portii: 36
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri Bratislava:

Intr-un castron punem faina.Topim untul si il lasam sa  se raceasca.Laptele il incalzim putin si punem drojdia in el,lasam cca 5 min,pana se topeste bine drojdia.Apoi adaugam in faina ouale,zaharul,sarea si untul topit si racit,incepem sa framantam ,pana omogenizam bine,adaugam si laptele.Trebuie sa ne iasa un aluat elestic.Il dam la rece si pregatim umplutura.Apa cu zaharul il fierbem ,sa scada un pic,ca un sirop nu foarte gros,dar nici subtire.Acest sirop il turnam peste nuca amestecata cu stafidele si cacaoa.

Scoatem aluatul de la rece si il imparim in bilute de cca 32 g.Fiecare bila o intindem sub forma ovala,punem umplutura,rulam si ii dam forma de potcoava.Asezam in tava tapetata cu hartie de copt,ungem cu galbenus de ou,lasam sa se usuce si apoi ungem cu albus de ou.Se da tava la cuptor la foc mediu,pana incep sa prinda culoare.

TIPS-URI

1

cand am bagat cornurile la cuptor,sub tava am pus o oala cu apa,sa nu se arda pe fund.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri Bratislava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu gem