Cornuri cu finetti si rahat

de LC in Dulciuri, 12 Iun 2012 | 7925 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg făină
  • un cubuleț drojdie
  • 4 ouă
  • un praf de sare
  • 8 lingurițe zahăr
  • 100 ml ulei
  • zahăr vanilat
  • coajă de lămâie
  • 350 ml apă călduță
  • rahat
  • finetti ( o cutie mare)
  • 3 gălbenușuri pentru uns
  • nucă de cocos
  • sirop pentru uns format din zahăr, apă și esența preferată
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu finetti si rahat:

Punem făina într-un castron. Încălzim apa. Facem o găurică și pregătim maiaua ( punem sarea, zahărul, zahărul vanilat, drojdia, coaja de lămâie și apa puțin câte puțin). După ce am încorporat toate ingredientele adăugăm ouăle și frământăm bine de tot. Punem și uleiul puțin câte puțin ( aluatul este gata când nu se mai lipește de mână). Lăsăm la dospit pentru 45 de minute.

Întindem o foaie rotundă și tăiem în triunghiuri pornind din centru către margini (mi-au ieșit cam 6 triunghiuri dintr-un cerc). Punem finetti în centru și rahatul și rulăm de la bază spre vârf. Le ungem cu gălbenuș și le mai lăsăm 10 minute deoparte. Se pun la cuptor la foc mediu într-o tavă acoperită cu foaie de copt și le lăsăm până se rumenesc ( cam 25-30 minute a durat la mine procesul). După ce le scoatem le ungem cu sirop cu ajutorul unei pensule și presărăm nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu finetti si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu osânză