Cornuri cu nuttela si papucei cu brinza

de aziz in Dulciuri, 26 Feb 2011 | 7155 vizualizari

 

Ce poate fi mai minunat decit sa-ti trezesti familia sambata dimineata cu miros imbietor de placintele si cornuri delicioase cu ciocolata?!!....si apoi prgatiti sa paseasca intr-o noua zi plina de peripetii.....

 

INGREDIENTE

  • 500gr faina alba
  • 250 ml lapte cald
  • o lingura drojdie uscata
  • 50 gr unt
  • 4 linguri zahar
  • coaja rasa de portocala
  • o lingura miere+70 ml apa de flori
  • un ou+50 ml lapte
  • 250 gr branza de vaca+un ou+4 linguri zahar+zahar vanilat
  • ciocolata nuttela
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu nuttela si papucei cu brinza:

punem faina la loc cald 10 minute,facem loc in mijlocul fainii,pregatim maiaua din 125 ml lapte o lingura drojdie si una de zahar si 3 linguri faina

punem amestecul in mijlocul fainii acoperim cu un prosop si lasam 6 minute sa creasca

.restul de lapte cald se amesteca cu zaharul ramas ,untul ,coaja de portocala si se pune in faina .

framantam aluatul si-l lasam sa creasca pina isi dubleaza vol.

cam 45 minute.

pt papucei intindem o foaie patrata si taiem patratele, punem umputura de brinza lipim 2 colturi opuse si punem in tava

lasam la crescut 30 minute si dam la cuptor unse cu ou amestecat cu lapte,15 minute la 180 grade,pina se rumenesc,apoi scoatem si ungem cu mierea amestecata cu apa de flori sau pur si simplu cu apa calduta.

pt cornulete foaia este rotunda taiata in 6 triunghiuri unse pe toata suprafata cu nutela si rulate de la baza spre vf.

la fel ,30 min in tava la crescut apoi la cuptor si unse la final cu miere si acoperite cu prosop.

pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu nuttela si papucei cu brinza" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Gogosi innodate