Cornuri cu rahat

de mirela0911 in Dulciuri, 26 Apr 2015 | 3579 vizualizari

 

Rapide si excelente de pus la pachetel, alaturi de un iaurt.

 

INGREDIENTE

  • 650 g faina
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 2 lg zahar
  • 30 g drojdie proaspata
  • 30 ml ulei
  • 1 lingurita coaja rasa de portocale
  • lapte cat cuprinde
  • 400 g rahat de culori diferite
  • 1 ou pt. uns
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu rahat:

Se prepara maiaua din putin lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar, 1 lg de faina si drojdia. Se lasa sa dospeasca timp de 10-15 minute.

Intr-un bol se cerne faina si se amesteca cu sarea si zaharul, apoi se face o gropita in mijloc si se pune uleiul, coaja rasa de portocale si oul batut. Dupa ce a crescut maiaua, se toarna peste faina in mijloc si se amesteca toate ingredientele cu o lingura. Se mai adauga lapte caldut atat cat este necesar pentru a framanta un aluat moale si care nu se mai lipeste de degete. Se lasa la dospit pentru o jumatate de ora pana isi dubleaza volumul.

Se imparte aluatul in doua. Se ia o parte si se intinde cu sucitorul in forma rotunda. Se taie in 8 triunghiuri. Rahatul taiat cubulete se aseaza pe fiecare triunghi, alternand culorile. Se ruleaza strans de la baza spre varf si il indoim putin, dandu-i forma de semiluna. Se procedeaza cu toate triunghiurile la fel. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se ung deasupra cu oul batut bine. Se presara zahar vanilat si se lasa inca 10-15 minute sa mai creasca.

Se dau la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru aproximativ 40-45 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra. 

Se servesc atat caldute cat si reci alaturi de un pahar cu lapte sau iaurt.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice tip de umplutura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Gicuta 1

27.04.2015, 08:54

delicioase!

Rocsi 1

27.04.2015, 10:08

Sunt bune!

mihaelar63 1

28.04.2015, 22:23

Ce faine, si eu faceam cu rahat si silvoitza cand era Andrei mic

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri matinale