Toamna , natura ne ofera dovleacul. Il putem folosi la deserturi , feluri principale si supe .
Azi am adus un desert .
Foile de placinta le decongelam .
Intindem fiecare foaie pe blatul de lucru si o ungem cu ulei de floarea soarelui sau cu unt topit ( eu am folosit ulei ).
Fiecare foaie o taiem pe lung in trei si dupa aceea pe latime tot in trei , astfel incat sa obtinem 9 patrate .
Patratele le asezam in formele de briose , cate trei intr-o forma.
Procedam la fel si pentru celelalte foi .
Dam tava la cuptor (cuptorul preincalzit la 180 grade) si le lasam cam 5 minute , pana cand se rumenesc usor .
Scoatem tava si putem pregati umplutura de dovleac .
Dovleacul il curatam de mijloc si il punem la fiert sau la copt ( eu l-am copt ) , pana cand este moale . Il lasam la racit .
Desfacem coaja si asezam pulpa intr-un castron. Adaugam iaurtul , bananele , mierea de albine si zeama de lamaie . Facem un piure fin cu ajutorul blenderului sau a zdrobitorului de cartofi .
Punem de-o parte si pregatim gelatine conform instructiunilor de pe ambalaj .
Cand este dizolvata o aduagm in piure si amestecam .
Vom umple cosuletele , deasupra putem pune nuci , gem de macese sau orice altceva doriti.
Presaram cu zahar pudra si dam la frigider pana in momentul servirii .
1
in loc de cosuletele de foi de placinta se pot folosi cupe
2
se poate adauga aroma preferata