Cotlet de berbecut cu rozmarin

de mihaelar63 in Oaie, 4 Mar 2017 | 4097 vizualizari

 

  Parca mai demult, nu prea apreciam carnea de miel. In ultimii ani, am incercat diverse retete si niciuna nu m-a dezamagit. Gatita corect si cu placere, carnea de miel/berbecut este foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cotlet berbecut
  • 6 catei usturoi
  • 3 linguri ulei masline
  • 3 crengute rozmarin
  • 1 pahar vin roze
  • 1/lingurita boia rosie
  • 1 lingurita piper rosu boabe
  • 1 foaie dafin
  • sare roz cu fulgi de chilli [ la rasnita ]
  • salata :
  • frunze valeriana 
  • rosii 
  • otet mere 
  • ulei masline
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de berbecut cu rozmarin:

  1. Bucata de cotlet de berbecut se limpezeste cu apa.
  2. Deasupra carnii, se rasneste sare roz de Himalaya amestecata cu fulgi de chilli.
  3. Frecati bine bucata de berbecut cu sarea rasnita.
  4. Curatati usturoiul.
  5. Se pune bucata de carne intr-un vas.
  6. Adugati vinul, 2 crengute de rozmarin, usturoiul pisat.
  7. Lasati cotletul de berbecut  sa se marineze la frigider, chiar de pe o zi pe alta.
  8. A doua zi, scoateti carnea din marinata si o ungeti cu ulei de masline.
  9. Prajiti carnea intr-o tigaie pe ambele parti, pana prinde crusta.
  10. Aceasta operatiune are rolul de a ,,sigila '' fragezimea carnii.
  11. Crengutele de rozmarin trebuie sa se prajeasca impreuna cu carnea.
  12. Zdrobiti in mojar piperul rosu si foaia de dafin.
  13. Ungeti carnea cu boia rosie, presarati deasupra piperul si dafinul pisat.
  14. Transferati carnea la cuptorul preincalzit si coaceti inca 20 minute.
  15. Pentru aceasta operatiune, am folosit Multicookerul Philips -functia Bake la 150 grade Celsius.
  16. Cotletul de berbecut se feliaza si se serveste cald, alaturi de garnitura sau salata preferata.
  17. Decorati cu rozmarin verde.
  18. Noi am avut alaturi salata de valeriana cu rosii.

TIPS-URI

1

Bucatile de carne de miel astfel marinate, se pot prepara si la gratar.

2

Daca doriti o carne mai suculenta, reduceti timpul de coacere cu 5 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de berbecut cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gat de berbec cu varza acra