Cotlet de porc picant cu glazura de gem de caise

de katty in Porc, 18 Noi 2017 | 3515 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata cotlet de porc (1,5kg) cu grasime si sorici
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru uscat
  • 200 ml vin alb
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingura gem de caise
  • 1 lingura pasta de tomate
  • paprika iute si afumata
  • chili
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc picant cu glazura de gem de caise:

Spalam bucata de carne si crestam soriciul oblic, pe toata lungimea lui. Asezam bucata de carne in tava impreuna cu vinul, sare, piper, cimbru si foi de dafin. Acoperim tava si o lasam  peste noapte, intorcand-o periodic.

Dam tava  la cuptor pana carnea se inmoaie. Daca este nevoie, mai adaugam putina apa calduta. Cand zeama a scazut de trei sferturi,  luam capacul. Amestecam intr-un castron pasta de rosii cu gemul de caise, chilli si paprika. Cu o pensula, intindem amestecul format. Din cand in cand, mai stropim cu sosul din tava si mai punem din amestecul de gem si pasta de tomate pana sosul  scade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc picant cu glazura de gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc marinat in vin rosu