Covrigi de casa (de post)

de cristinutanicolita in Mancaruri de post, 26 Mar 2017 | 6930 vizualizari

 

Retete de post economice. 

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 ml apa călduță
  • 1 lgt sare
  • 1 lg zahar
  • 1 plic drojdie uscată
  • 2 lg ulei
  • mix de seminte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi de casa (de post):

Punem faina cernuta intr-un castron. Adăugăm sarea si drojdia si amestecam. Adăugăm zaharul si apa călduță treptat. La sfarsit, adaugam uleiul. Framantam până obținem un aluat elastic.  

Lasam aluatul sa crească până isi dublează volumul!  

Luam o bucata de aluat, formam 2 bastonase pe care le impletim si formam covrigul. 

Punem covrigii in tava, ii stropim cu apa si presaram seminte. 

Ii coacem la foc mediu, in cuptorul preincalzit. 

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi de casa (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu varza calita-post