Cozonac

de Lau in Dulciuri, 3 Apr 2011 | 7286 vizualizari

 

mi-au iesit 4 cozonaci.ingredientele sa fie la temperatura camerei
i-am facut cu multa crema,am o problema daca nu au multa crema,

 

INGREDIENTE

  • 1.800 kg faina
  • 5 oua
  • 60 g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 500 g zahar
  • coaja de portocale
  • esenta de portocale
  • zahar vanilat
  • 2 linguri margarina
  • 200 ml ulei
  • 900 g apa calduta
  • umplutura
  • 500 g biscuiti
  • 50 g cacao
  • 500 g nuca macinata
  • esenta de rom
  • 250 g zahar
  • lapte pentru inmuiat(200 ml)
  • 100 g stafide
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac:

Eu am pus faina intr-un lighean am facut gaura in mijloc si am adaugat ouale,margarina,drojdia,sarea,2 linguri de zahar,2 linguri apa calduta si amestecam. Acoperim si lasam 15 min .

Dupa ce face basici se adauga restul ingredientelor si se framanta. la final se framanta cu 200 ml ulei.

Se framanta pana nu se mai lipeste de lighean,(eu am framantat 40 min,ma dureau mainile,cu cat framnti mai mult cu atat iese mai bun cozonacul)

Se acopera si se lasa o ora la dospit

Se dau biscuiti prin masina de tocat,se macina si nuca,se amesteca,se adauga cacao,zaharul,esenta de rom,stafidele si se inmoie cu laptele.

Se intinde o foaie dreptunghi si se unge cu crema de cacao,se ruleaza.

Se intinde inca o foaie si se procedeaza la fel,

Se ruleaza amandoua si se aseaza in tava unsa, se unge cu oul batut cu un pic de zahar,se da la cuptor o ora la foc mic

Cand se scoate din tava se lasa pe o parte pentru a nu se lasa, se unge cu ulei si se acopera cu un prosop,

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]