Cozonac cu nuca

de Lau in Dulciuri, 13 Ian 2012 | 5902 vizualizari

 

aluatul m-am inspirat de la nadina.iar crema de la silvioara

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri zahar
  • 1 cub drojdie proaspata
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • lapte
  • CREMA
  • 200 g nuca macinata
  • cacao
  • esenta de rom
  • 5 linguri de zahar
  • 1/2 pahar de vin rosu
  • UNS
  • 1 galbenus
  • putin lapte
  • ciocolata ornament
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

ALUAT: Drojdia se desface cu putin lapte caldut si 1 lingura zahar. Se lasa 15 minute sa se odihneasca. Adaugam si restul ingredientelor si framantam un aluat elastic care nu se lipeste de maini. Lasam la dospit 30 minute intr-un loc calduros.

CREMA: Nuca macinata se amesteca cu zaharul, cacao, esenta si treptat se adauga vinul. Amestecam bine.

Se imparte coca, se ia cate o bucata, se ruleaza si se unge cu crema, se ruleaza si se da deoparte.

Se ia alta bucata, intindem, adaugam crema si rulam. Cele 2 rulouri le rulam impreuna si asezam in tava unsa bine cu ulei, mai lasam 20 minute, dupa care ungem cu galbenusul amestecat cu putin lapte. Am adaugat deasupra ciocolata ornament. Dam la cuptor incalzit pana se rumenste, lasam sa se raceasca putin in tava.

TIPS-URI

1

cel mai bun este rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede cu gem