Cozonac cu rahat (de post)

de oana_pisicutza16 in Mancaruri de post, 7 Apr 2012 | 11966 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 4 linguri zahar
  • Un plic de drojdie
  • Un plic de praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Coaja rasa de lamiae
  • O cana de apa calduta
  • 4 linguri de ulei
  • Un praf de sare
  • 200 g rahat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat (de post):

Intr-un vas adanc se pune faina si celelalte ingrediente, se framanta pana se obtine un aluat nelipicios

Se unge aluatul cu ulei si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul

Se intind doua foi si se pune rahat peste ele, se ruleaza si se impletesc

Se aseaza in tava de cozonac si se mai lasa putin la dospit

Se unge cu apa cu zahar si se baga in cuptorul preincalzit

Se lasa la cuptor la foc mediu pana se rumeneste coaja (se lovte putin coaja si cand suna a gol e copt)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

mamaieelena 1

09.04.2012, 17:28

frumos a iesit

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 17:33

multumesc elena

Georgiana78 1

01.08.2012, 10:54

Este minunat!Am sa il incerc cu siguranta! Bun-bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac de post cu rahat si stafide