Cozonac pufos umplut cu branza dulce

de Gherca Daniela in Dulciuri, 1 Feb 2017 | 7486 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 3 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 350 ml lapte
  • 100 g unt topit caldut
  • 100 ml ulei
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • un praf de sare
  • 4 albusuri
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • zahar brun pentru presarat deasupra
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos umplut cu branza dulce:

Drojdia o amestecam cu 2 linguri de zahar pana ce devine o pasta, pe urma adaugam 3-4 linguri de faina, amestecam bine, dupa care o lasam la crescut cca.15 minute.

        Intr-un vas mare, cernem faina, presaram putina sare, iar in centrul vasului, facem o gropita pentru a turna maiaua crescuta.
       Intre timp, laptele il punem la incalzit impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si il lasam pe foc atat cat sa fie caldut si zaharul sa fie topit, dupa ce inchidem focul adaugam si esenta de vanilie.
      Galbenusurile le amestecam cu un tel, iar peste ele, adaugam in fir subtire, putin lapte caldut ( pentru a rasturna mai usor peste faina).

       In vasul cu faina, adaugam laptele caldut, galbenusurile si amestecam pana obtinem un aluat moale si lipicios. Untul topit il amestecam cu uleiul si le adaugam in aluat putin cate putin, in acelasi timp framantam energic, pana incorporam toata materia grasa in aluat.

      Dupa toata aceasta operatiune, trebuie sa obtinem un aluat moale, elastic si nelipicios. Acoperim vasul cu folie de plastic si lasam la crescut la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Inainte cu 5 minute pana sa fie gata aluatul, pregatim umplutura:

Branza o amestecam bine cu putina sare dupa care adaugam restul ingredientelor pana obtinem o umplutura omogena si usor de intins.

        Dupa ce aluatul a crescut, il rasturnam pe masa unsa cu putin ulei si cu ajutorul unui cutit il taiem in 2. Fiecare bucata de aluat o intindem usor cu mainile pe masa unsa  cu putin ulei, peste, turnam jumatate din cantitatea de umplutura apoi rulam usor si cand am terminat transferam cozonacul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
       Mai lasam la crescut 15 minute, dupa care ii ungem cu galbenus de ou si deasupra presaram putin zahar brun.
       Dam cozonacii la cuptor pentru 1 ora, iar cand sunt gata ii ungem cu putina apa si ii acoperim cu hartie de copt si un prosop pentru a nu se intari coaja.
Sunt foarte buni si parfumati. 
La noi, unul s-a terminat pe nesuflate, de abia scos din cuptor  :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos umplut cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (13)

kytz 1

02.02.2017, 00:12

Tare bun trebuie să fie! Felicitări pentru rabdare !

Gherca Daniela 1

02.02.2017, 17:09

Multumesc!

miki_a 1

04.02.2017, 23:03

Bun, bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post

pe 21.03 la 15:03

Bomboane Bounty - Deliciu rapid din 3 ingrediente

pe 21.03 la 14:02

Mâncare de praz cu orez și măsline - Rețeta gustoasă de post

pe 21.03 la 10:21

Humus clasic - Reteta gustoasa de casa

pe 20.03 la 17:01

Cantuccini cu migdale - Crocanti si deliciosi

pe 20.03 la 16:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac floare umplut cu finetti