Crema de zahar ars

de anaiordan in Prajituri, 30 Iun 2009 | 6962 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750ml-1l lapte
  • 6-8 oua
  • 15 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • esenta dupa preferinta, rom, vanilie, migdale..
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Se pun la topit 5 linguri de zahar din cele 15. Dupa ce se topeste se intinde zaharul topit pe marginea cratitii si apoi se lasa pana se raceste de tot.

Intre timp se bat ouale cu restul de linguri de zahar si cu esenta. Apoi se adauga si laptele treptat si se bat pana se omogenizeaza. Am zis 6-8 oua si 750ml-1l lapte in functie de dimensiunea cratitii..dupa cum vedeti eu am avut una mica mica la 1l si jumatate capacitate.

Dupa ce s-a racit si zaharul se pune compozitia peste zahar si se da la cuptor pentru aproximativ 45-60 minute la foc mic, cam al 180 grade Celsius..si e gata cand arata ca in poza :D..

Este recomandat sa nu aveti o cratita inalta cum am avut eu...mi-a luat foarte mult pana s-a copt si s-a ars prea mult zaharul...eventual este foarte buna si o tava mia mica de prajituri..va iesi tocmai bine, nu foarte groasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

claudiabuc 1

14.03.2010, 22:28

pune-o intr-un vas cu apa si apoi dai la cuptor .felicitari pt blog

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură pe hulug