Crema de zahar ars

de carminabulina in Prajituri, 14 Feb 2011 | 4701 vizualizari

 

Este un desert care-mi reuseste de fiecare data si desi mie nu-mi prea place il fac la cererea "telespectatorilor" care il adora.

 

INGREDIENTE

  • 1 L lapte, de preferat cel mai gras
  • 1 1/2 cana de zahar
  • 8 oua mari
  • 3 pliculete zahar vanilinat
  • coaja de la o lamaie
  • 1 lingurita faina (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Laptele se fierbe impreuna cu cele 3 plicurie de zahar vanilinat si coaja rasa de la o lamaie. Dupa ce a fiert strecuram laptele si il lasam la racit.

O cana de zahar se pune intr-o tava (sau cratita) si se pune la topit, la aragaz. Tot timpul se rasuceste cratita sa se tapeteze si marginile ei. Caramelul nu trebuie tinut prea mult pe foc pentru a nu capata un gust prea amar. Dupa ce s-a topit zaharul  punem tava intr-un loc racoros pentru a se intari zaharul ars.

Cele 8 oua se bat cu 1/2 de cana de zahar. Se bat bine, pana se topese zaharul si compozitia face spuma. Se adauga si lingurita de faina si se amesteca si asta bine.

Laptele racit il turnam peste ouale batute, amestecam bine iar toata compozitia asta o punem in tava in care am ars zaharul.

Aceasta tava o asezam in alta mai mare in care am turnat apa rece. Se face astfel un bain marin. Si asa una intr-alta se baga in cuptorul incins.

Se lasa la cuptor 40-50 minute. Daca apa din tava incepe sa fiarba mai adaugati apa rece, altfel este posibil sa va iasa o crema ca un schwitzer.

Dupa ce se scoate de la cuptor se lasa macar 2 ore la racit. Se serveste cu sosul de caramel din tava si foarte rece.

:)

TIPS-URI

1

lingurita de faina este optional. Eu o pun pentru a-mi iesi crema mai alba desi nu stiu cat conteaza in realitate.

2

nu incercati sa zdrobiti micile cocoloase de zahar care raman netopite cu degetul! Va veti arde foarte rau si oricum ele se topesc singure, garantat.

3

puteti sa nu puneti coaja de lamaie in lapte insa eu o recomand pentru gustul parfumat pe care il da cremei si de asemenea face sa dispara gustul de ou care altfel ar fi pregnant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]