Crema de zahar ars

de deyutzky in Dulciuri, 6 Sep 2011 | 4784 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri zahar vanilat
  • 4 oua
  • 1 fiola esenta de vanilie dr. oetker
  • zahar pentru caramelizat(eu am pus 7 linguri)
  • zmeura pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Ouale le batem cu zaharul+zaharul vanilat+fiola de vanilie. In aceasta compozitie adaugam laptele si mai amestecam putin dupa care ne ocupam de caramelizarea zaharului.

Intr-o craticioara punem la caramelizat zaharul ramas iar cand zaharul s-a caramelizat tapetam peretii oalei.

In craticioara tapetata adaugam compozitia obtinuta anterior si dam la cuptor pt 35-40 de min la foc potrivit.

Dupa ce se scoate din cuptor se lasa la racit si se orneaza dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars, desertul cremos si fin care te cucereste prin savoare