Crema de zahar ars

de Ela68 in Prajituri, 22 Feb 2013 | 28840 vizualizari

 

Un dulce racoros, delicios si foarte usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru lapte,
  • 8 oua,
  • 1 lingurita faina,
  • 210 gr zahar,
  • vanilie si 5 linguri de zahar pentru ars.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Se ard intr-o cratita cele 5 linguri de zahar pana acesta se topeste complet, apoi se invarte cratita ca sa se unga peretii acesteia pana sus. Se lasa la racit.

Se bat albusurile spuma, se adauga cele 210 gr. zahar, apoi galbenusurile, faina si la sfarsit laptele si zaharul vanilat.

Amestecul se toarna in cratita cu zaharul ars si se da la cuptor.

Se tine in jur de 40 de minute, pana se incheaga si se formeaza deasupra o crusta. Chiar daca pare moale, ea se mai incheaga si cand se raceste. Daca se tine prea mult in cuptor capata o culoare maronie, pierzandu-si aspectul cremos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

roxana_simona 1

07.01.2014, 17:11

iuliuta 1

09.01.2014, 09:21


La cate grade se coace? Multumesc!

Ela68 1

09.01.2014, 10:31

draga mea iuliuta, eu am un aragaz pe gaz,coc la foc mediu spre mic, dar m-am interesat si fetele coc la 160-180 grade. spor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars