Crema de zahar ars

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 15 Sep 2013 | 4471 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 8 linguri cu zahar
  • 1 l de lapte dulce
  • 150 g zahar  (pentru tapetat tava)
  • arome (esenta de vanilie, zahar vanilat)  
  • optional, pentru servit: miez de lapte Delaco, menta verde (proaspata)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

 

Mixam ouale impreuna cu cele 8 linguri de zahar si cu esentele, adaugam laptele si omogenizam. Cele 150 gr de zahar le punem la caramelizat intr-o craticioara ai carei pereti ii vom tapeta cu zaharul rezultat.  Turnam compozitia de lapte si oua peste zaharul caramelizat si o dam la cuptor, la foc potrivit, pentru 50-60 de minute, pana cand devine aurie. O servim rece, cu miez de lapte si frunze de menta proaspata. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Dya Daniela Andrei 1

16.09.2013, 15:22

Te pup scumpo! Si mie imi place tare mult! Mai ales cu frisca

simona72 1

16.09.2013, 15:54

Grozava!!! Vorba lui Ruxy, asta am invatat prima oara pe langa clatite...imi place oricum si la orice ora!!!

Dya Daniela Andrei 1

18.09.2013, 13:40

Da, Simona! E delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Kodrit Kadir