Crema de zahar ars

de Criss in Dulciuri, 29 Oct 2013 | 11146 vizualizari

 

Imi place foarte mult acest desert, dar n-am facut pana acum doar crema de zahar ars pentru ca baietilor nu le place. Sotul meu mananca tortul cu crema de zahar ars dar asa numai crema, nu. Alex nu vrea nici una nici alta. Asa ca am adaptat cantitatile si am facut doar doua portii mici. E o reteta simpla, cu ingrediente putine dar rezultat delicios.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • 1/2 cescuta zahar (am folosit o ceasca de cafea obisnuita)
  • vanilie sau esenta de rom + 1 ceascuta zahar pentru caramel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Intr-un vas se caramelizeaza zaharul. Atentie sa nu se arda prea tare pentru ca devine amarui. Caramelul se repartizeaza uniform in cele doua vase ceramice si se roteste fiecare vas astfel incat caramelul sa imbrace peretii.  Intr-un bol se pun cele 3 oua, zaharul , laptele si esenta de vanilie sau rom si se mixeaza. Se toarna apoi amestecul de lapte si oua in vasele deja pregatite. Se pun cele doua vase ceramice intr-o tava in care am turnat apa fierbinte, apoi se pune tava in cuptor pentru o ora. Cand e gata, si crema e ichegata, se lasa sa se raceasca apoi se pune in frigider pentru minim 2 ore. Cu ajutorul unui cutit se desprinde crema de pe margine, apoi se rastoarna pe o farfurie, lasand sa curga deasupra siropul de caramel.  Un deliciu. Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars