Crema de zahar ars

de Alexandra Burz in Dulciuri, 24 Mar 2014 | 3316 vizualizari

 

Adorata de baieti :)

 

INGREDIENTE

  • 600 ml lapte
  • 5 oua
  • 400 gr zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Caramelizam intr-o craticioara 100 gr zahar.

Batem ouale ca la omleta, adaugam zaharul si amestecam pana la omogenizare.

Adaugam usor laptele.

Turnam caramelul in forma de copt,tapetam peretii cu caramel  si adaugam compozitia obtinuta mai sus.

Dam la cuptor pentru 30-40 minute.

Lasati sa se raceasca, de preferat de pe o zi pe alta, sau 3-4 ore.

TIPS-URI

1

Se poate servi goala sau cu frisca deasupra.

2

Daca nu folositi forma de copt ceramica, puteti turna compozitia de lapte cu ou direct in cratita in care ati caramelizat zaharul, pentru coacere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars