Cremsnit

de Oana in Prajituri, 22 Ian 2012 | 10036 vizualizari

 

N-am mai avut timp de decor :) Pofta era prea mare!!

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de cremsnit
  • 1 l lapte rece
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 5 linguri cu varf de amidon
  • o lingurita vanilie (esenta)
  • coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit:

Ouale se bat cu zaharul, se adauga apoi amidonul, amestecand cu telul. Se toarna laptele rece, putin cate putin, amestecand continuu tot cu telul. Se pune compozitia pe foc, intr-o craticioara cu pereti dubli, la foc mic. Se amesteca in continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Cand crema este calduta se adauga vanilia si coaja rasa de portocala si lamaie. Se toarna toata crema intre foile de cremsnit, se acopera tava si se pune la rece 10-12 ore. De vis!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (24)

Giana 1

01.10.2013, 15:06

N-am folosit niciodata foi cumparate, voi incerca si varianta asta pt ca e mult mai simpla

babi5 1

01.10.2013, 18:13

mihaela16 1

24.12.2014, 16:00

Am facut crema postata de dvs. si tin sa mentionez ca e cam lichida. La taierea prajiturii, aceasta curge, cum se poate observa si in poza dvs din tava. Imi pare rau pt. foi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cremes