Crostata cu ricotta

de adasev12 in Prajituri, 2 Iul 2012 | 6185 vizualizari

 

buna si atat!
sursa de insiratie: http://www.buonalavita.it/nestle/main/ricette_wellness/crostata_di_ricotta.aspx,
doar ca eu am adgat si ananas in reteta

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt sau margarina
  • 125 g zahar
  • un ou
  • coaja de lamaie rasa
  • pt umplutura:
  • 500 g ricotta
  • 100 g stafide
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • coaja de la jum de portocala, rasa
  • un compot de ananas
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostata cu ricotta:

Intai punem stafidele la inmuiat si umflat in suc de ananas...sau apa, daca nu folositi ananas din conserva.

Facem apoi aluatul: eu am folosit margarina vegetala. Se lasa la temperatura camerei sau se pune la microunde la temperatura mica sa se inmoaie, apoi se freaca bine cu zaharul si coaja de lamaie. Se adauga apoi oul si se amesteca bine iar la sfarsit faina. Eu am folosit mixerul, fiind un aluat mai moale. S-ar putea sa fi pus totusi cam 300 g faina...initial am masurat 250 g dar mi s-a parut cam moale si am mai adaugat doua linguri...Aluatul se infoliaza si se da la frigider jumatate de ora.

Intre timp pregatim umplutura: frecam bine ricotta cu zaharul si coaja de portocala, punem apoi galbenusurile pe rand si frecam bine. Albusurile le batem spuma si le incorporam la sfarsit in compozitie. Stoarcem bine stafidele si le punem si pe ele, apoi taiem 4-5 rondele de ananas bucatele si le adaugam in compozitie.

Scoatem de la frigider aluatul si il impartim in trei. Intindem 2 parti din aluat cu ajutorul a doua folii, fiindca e foarte lipicos. Il punem in tava cu hartie de copt (eu am folosit tava cu diametrul de 24 cm), il intindem si pe marginile tavii, apoi intepam bine aluatul cu o furculita. Punem umplutura si nivelam frumos. Din a treia parte din aluat facem niste fasii lungi si garnisim crostata deasupra. De obicei se fac romburi, dar eu am vrut ceva deosebit si am incercat o panza de paianjen...

Dam crostata la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-40 minute maxim. Lasam sa se raceasca in cuptor, dupa ce am stins focul, si cand e destul de racita, pudram cu zahar pudra deasupra.

Se poate servi cu bucati de portocala si ananas.

Pofta buna!

merge fff bine la cafeluata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crostata cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta sarata cu prosciutto, ricotta si ardei