Cuburi cu alune si ghimbir ( Ingwer Nuss Würfel)

de danakarin in Prajituri, 5 Dec 2011 | 4015 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g     ghimbir confiat -puteti folosi si portocale sau lamai confiate
  • 140 g     zahar praf
  • 175 g     unt-foarte rece
  • 250 g     faina
  • 70 g     alune macinate sau sfaramate marunt
  • 1 limetta mica
  • 1 praf de sare
Portii: 25
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi cu alune si ghimbir ( Ingwer Nuss Würfel):

Taiem ghimbirul foarte marunt si punem deoparte o lingura pentru decorare. Din restul cantitatii, impreuna cu 60 g zahar, faina , unt, alune framantam un aluat pe care apoi il intindem intr-o foaie de 1,5 cm grosime, si, in forma aceasta, eventual taiat in doua, penru a fi transportat mai usor, il tinem o ora in frigider. Taiem cubulete de aprox 2 cm latura, si le coacem pe sina a doua de jos a cuptorului, la 180 de grade timp de 15-20 min,pana marginile devin aurii. Dupa ce se racesc,le ungem cu o glazura realizata din restul de zahar praf si 2 linguri de suc de limeta, sau de lamaie.Pe fiecare punem cite o bucatica de ghimbir confiat.

TIPS-URI

1

Se pastreaza foarte bine pana la 6 saptamani, in cutii inchise, si aroma de ghimbir de "desfasoara" dupa aprox. o saptamana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi cu alune si ghimbir ( Ingwer Nuss Würfel)" nu uita sa-i faci un review.

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (14)

Lau 1

05.12.2011, 20:26

imi plac

RuxyRux 1

05.12.2011, 20:51

O reteta excelenta

danakarin 1

06.12.2011, 06:15

multzumesc Ruxy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Krem alla krem