Cuburi cu alune si ghimbir ( Ingwer Nuss Würfel)

de danakarin in Prajituri, 5 Dec 2011 | 4549 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g     ghimbir confiat -puteti folosi si portocale sau lamai confiate
  • 140 g     zahar praf
  • 175 g     unt-foarte rece
  • 250 g     faina
  • 70 g     alune macinate sau sfaramate marunt
  • 1 limetta mica
  • 1 praf de sare
Portii: 25
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi cu alune si ghimbir ( Ingwer Nuss Würfel):

Taiem ghimbirul foarte marunt si punem deoparte o lingura pentru decorare. Din restul cantitatii, impreuna cu 60 g zahar, faina , unt, alune framantam un aluat pe care apoi il intindem intr-o foaie de 1,5 cm grosime, si, in forma aceasta, eventual taiat in doua, penru a fi transportat mai usor, il tinem o ora in frigider. Taiem cubulete de aprox 2 cm latura, si le coacem pe sina a doua de jos a cuptorului, la 180 de grade timp de 15-20 min,pana marginile devin aurii. Dupa ce se racesc,le ungem cu o glazura realizata din restul de zahar praf si 2 linguri de suc de limeta, sau de lamaie.Pe fiecare punem cite o bucatica de ghimbir confiat.

TIPS-URI

1

Se pastreaza foarte bine pana la 6 saptamani, in cutii inchise, si aroma de ghimbir de "desfasoara" dupa aprox. o saptamana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi cu alune si ghimbir ( Ingwer Nuss Würfel)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

Lau 1

05.12.2011, 20:26

imi plac

RuxyRux 1

05.12.2011, 20:51

O reteta excelenta

danakarin 1

06.12.2011, 06:15

multzumesc Ruxy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi cu suc de rosii, crema de gris si gem de caise