Cum pastrez eu loboda, spanacul si stevia pentru iarna

de Ina in Conserve, 22 Iul 2012 | 54250 vizualizari

 

Inainte ca verdeturile sa imbatraneasca in gradina, imi fac provizii in congelator.
Haideti sa vedeti Cum pastrez eu loboda, spanacul si stevia pentru iarna. Foarte simplu si usor!

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Cum pastrez eu loboda, spanacul si stevia pentru iarna:

  • frunze de loboda
  • frunze de stevie
  • frunze de spanac
  • pungi pentru congelator
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum pastrez eu loboda, spanacul si stevia pentru iarna:

Cum pastrez eu loboda, spanacul si stevia pentru iarna

Loboda: Frunzele de loboda le spal bine in mai multe ape, apoi le scurg cat de bine pot ( eventual folosesc uscatorul de salata) . In pungi curate asez loboda in portii potrivite pentru o mancare, apoi presez bine pentru a elimina aerul si rulez sau leg punga la gura. Pastrez la congelator si  astfel pot prepara ciorbita de loboda toata vara si toamna, cand in gradina deja se usuca.

Spanac si stevie: Spalam bine frunzele, in mai multe ape curate. Indepartam nervurile proeminente, pastrand doar partea frageda pe care o scufundam 2  secunde in apa clocotita, doar cat sa se inmoaie putin. Scurgem bine de apa si punem in pungi pe care le vom pastra la congelator.

Haideti sa vedeti cum facem noi si Legume uscate pentru mancaruri (vegeta), iar aici aveti o tehnica de conservare a lobodei pe care am testat-o si rezultatul este ok Loboda la borcan pentru iarna

Va recomandam si aceasta tehnica de conservare pentru Frunze de vita pentru sarmalute

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum pastrez eu loboda, spanacul si stevia pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Ina 1

20.08.2012, 15:05

da, Mihaela , si verde si rosie

susu 1

06.04.2015, 14:34

Si eu ma aprovizionez cu verdeturi insa le pun crude pe toate si sunt minunate. Am mai gasit varianta asta cu oparitul. Spune-mi te rog de ce diferenta asta intre loboda si stevie? de ce nu pui stevia si spanacul tot congelate? mersi anticipat

Ina 1

07.04.2015, 17:11

Frunzele de loboda au o alta structura, sunt mai carnoase ( chiar ... casante, daca pot spune asa ) ( mai ales loboda verde ) .
Spanacul si stevia le oparesc 1-2 secunde , pentru ca altfel se cam "flescaie" la decongelare . Poate e doar o impresie a mea, dar prefer sa le oparesc .
Scuze de intarzierea raspunsului

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei iuti dulci acrisori