Curcan cu legume, portocale si ghimbir

de Panacris in Curcan, 24 Ian 2016 | 4560 vizualizari

 

Luna aceasta gazda provocării Cutia misterelor, Cutia misterelor - Mistery box challenge, provocare inițiată de Cerasela Badr El-Din, minunata prietenă Simona Georgescu, cu al ei minunat blog: http://pumpkinmona.blogspot.ro/2016/01/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html
 
Iată lista cu ingredientele din Cutia misterioasă, propusă de Simona: ”ghimbir, legume verzi(salata, spanac, rucola, valeriana), carne de pui (poate sa fie si curcan sau rata), oua, branzeturi (la alegere), un ingredient din trandafiri (dulceata, petale de trandafiri, apa de trandafiri), iaurt (poate sa fie chefir, sana, ce doriti din categoria asta), scortisoara, migdale, iar vedeta acestei luni va fiiii…..portocala!!!” Ei nu am reușit să combin toate ingredientele propuse, dar pe cele principale, le-am combinat foarte fain. Inițial Zmeișorii au fost reticienți, dar  au probat și testul a fost trecut. Gata cu vorbăria, să trecem la treabă! ;)

 

INGREDIENTE

  • Bucățele de curcan cca. 600 g,
  • Ceapă galbenă 2 bucăți,
  • Apio 2 tije,
  • Ardei gras roșu ½ bucată,
  • Portocale 2 bucăți,
  • Ghimbir rădăcină rasă după gustul fiecăruia,
  • Ulei de măsline 1-2 linguri,
  • Sare iodată 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat 1 praf,
  • Condiment portocale și ghimbir de la DeLuxe ½ linguriță,
  • Condiment portocale și lămâie de la DeLuxe ½ linguriță,
  • Miez de nucă mărunțit cca. 50 g.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu legume, portocale si ghimbir:

Legumele curățate și feliate julien se trag în uleiul de măsline încins, cca 5 minute, după ce au devenit translucide se adaugă bucățelele de curcan, se completează cu puțină apă, apoi se lasă la gătit cca. 15 minute la foc mediu, pe aragaz acoperite.

După cele 15 minute, mâncarea se  transferă într-un vas termorezisten, apoi se condimentează cu ghimbirul ras, sarea, piper, condimentele aromate cu portocale. Portocalele se spală bine cu apă caldă și oțet, apoi se feliază și se așează între bucățelele de carne. Se presară nucile mărunțite apoi se introduce vasul la gătit, în cuptorul preîncins, neacoperit, la 200 grade cca. 15 minute, până începe să se rumenească deasupra.

 

Se serveșete cald, ca atare sau alături de orez și salată de sezon. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu legume, portocale si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

mirela0911 1

26.01.2016, 14:53

Super arata! Si ce bun o fi!

Zamfira 1

02.02.2016, 11:44

Rahela Velicu 1

12.08.2017, 22:21

Interesanta reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de curcan cu mix de legume la cuptor