Curcan cu sampanie, mazare si piure de sfecla rosie

de alldaycooking in Mancaruri cu carne, 15 Ian 2012 | 4043 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Friptura:
  • 1 pulpa de curcan
  • 2 linguri de unt
  • piper alb
  • frunze de patrunjel verde
  • 1 pahar sampanie
  • Piure de sfecla rosie:
  • 3 sfecle rosii
  • 2 linguri otet balsamic
  • sare
  • 1 lingura de unt
  • Mazare cu unt:
  • 300 gr mazare
  • 1 lingura de unt
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu sampanie, mazare si piure de sfecla rosie:

Am desfacut cu grija pielita ce acoperea pulpa de curcan, fara a o desprinde complet. Sub pielita am introdus bucatele de unt amestecat cu piper alb si patrunjel verde taiat marunt. Aam asezat pulpa de curcan intr-o tava ceramica, am adaugat sampanie si am acoperit carnea cu hartie de copt umezita. Am copt la 250 de grade Celsius timp de aproximativ 1 ora, dupa care am redus temperatura la 200 grade Celsius. Pulpa pe care am pregatit-o eu era destul de mare si timpul de coacere a fost mai lung. O proba rapida pentru a stii daca e facuta carnea e intepatul cu furculita, daca sucul care se scurge e rozaliu ar trebui prelungit timpul de coacere. Inainte de a felia pulpa de curcan, eu am inlaturat pielita. Pentru piure, am curatat sfeclele si le-am taiat cubulete. Am acoperit sfeclele cu apa si le-am pus la fiert impreuna cu 2 linguri de otet balsamic. Cand a fost fierta sfecla, lichidul scazuse destul de mult, dar a fost necesar sa mai arunc din apa pentru a nu avea un piure prea lichid. Cu ajutorul blender-ului  stick am pasat sfecla, iar la final am adaugat 1 lingura de unt si putina sare. Langa piure-ul de sfecla am adaugat putin sos de hrean. Mazarea am fiert-o in foarte putina apa. Cand apa s-a evaporat un adaugat untul si sarea si am lasat pe foc pana cand untul s-a topit complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu sampanie, mazare si piure de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

iry-gabriela 1

16.01.2012, 05:51

usor,bun si sanatos

alldaycooking 1

16.01.2012, 07:30

Multumesc frumos!

mena29 1

16.01.2012, 10:29

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mazare proaspata cu piept de pui