Desert Baigli

de mimmi in Dulciuri, 10 Ian 2011 | 58729 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 pachet margarina
  • 2 galbenusuri
  • 600 g faina
  • 4 linguri smantana
  • 5 linguri zahar
  • 15-20 g drojdie 
  • Umplutura:
  • 250 g nuca macinata
  • 8 linguri zahar
  • 100 ml lapte, 
  • 500 g mac macinat
  • 16 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • plus un ou pentru uns
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Baigli:

Se framanta un aluat din toate ingredientele (drojdia inmuiata in putin lapte caldut). Aluatul se imparte in 3 bucati.

Pentru umplutura:

Se pune laptele la foc impreuna cu zaharul pana se dizolva. Pe urma se toarna peste nuca macinata si se amesteca. La fel procedam si cu macul.

Fiecare bucata de aluat se intinde intr-o foaie subtire.Se pune compozitia de nuca si se ruleaza. La fel procedam si pentru cel cu mac.Din acesta compozitie vom face 2 cozonaci.

Punem cozonacii intr-o tava tapetata si ii ungem cu un ou batut. Ii dam la cuptor pentru 40 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Baigli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

mimmi 1

04.10.2013, 15:57

Laura, il poti face cu nuca daca nu iti place macul

MariShin 1

09.04.2018, 10:01

se fac trei foi, dar ies 2 cozonaci!
se fac trei foi, dar avem 2 umpluturi!

mimmi 1

10.04.2018, 22:26

MariShin, ies doi cozonaci din compozitia de aluat. 1 cu nuca si doi cu mac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu nuci, fistic si bezea