Desert baigli

de anca_rm in Dulciuri, 25 Mai 2017 | 4778 vizualizari

 

Acest cozonac ne place tare mult. Are multa umplutura si e foarte gustos. Eu am facut 4 cozonaci, deci am dublat cantitatile. 

 

INGREDIENTE

  • 200 gr margarina sau unt 82%grasime
  • 500 gr faina
  • 150 ml lapte caldut
  • 70 gr zahar pudra
  • 10 gr drojdie
  • 2 galbenusuri
  • coaja de la o lamaie bio
  • putina sare (1 varf cutit)
  • 1plic vanilie
  • Umplutura :
  • 100 ml lapte
  • 250 gr nuca macinata
  • 70 gr zahar
  • 70 gr stafide
  • 100 ml lapte
  • 250 gr mac macinat
  • 70 gr zahar
  • 1 lingurita extras vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert baigli:

In primul rand, trebuie sa va spun ca din cantitatile date, mi-au iesit 2 cozanaci unguresti, unul cu nuca si unul cu mac.

 Intr-un bol, punem faina impreuna cu margarina taiata cubulete si, cu mainile, le amestecam pana cand avem un aluat nisipos.

 Drojdia o dizolvam in 50 ml lapte caldut si o adaugam peste faina.

Adaugam galbenusurile, zaharul pudra, coaja de lamaie si putina sare.

Incepem sa framantam, adaugand treptat restul de lapte.

Cand avem un aluat compact, il scoatem din bol pe masa de lucru pe care am presarat faina si framantam pentru 3-4 minute.

Acoperim aluatul cu o folie de plastic si il punem la frigider pentru 30-40 minute.

Cat timp sta aluatul la frigider, pregatim umpluturile.

 Intr-o cratita, punem laptele impreuna cu zaharul si stafidele pe foc. Amestecam pana cand zaharul se topeste si laptele incepe sa fiarba. Turnam laptele cald peste nuca macinata si omogenizam.

 Procedam la fel si cu umplutura de mac.

Scoatem aluatul din frigider si il impartim in jumate. O jumate o lasam pe blatul de lucru, iar pe cealalta, o invelim din nou in folie de plastic si o punem la frigider.

 Aluatul ramas il modelam putin si incepem sa il intindem (fara a mai pune faina pe blat, daca se poate ) intr-o foaie cat mai subtire.

 Pe aluat, intindem nuca cat mai uniform si incepem sa formam cozonacul. Luam marginile si le punem peste umplutura si apoi rulam cu grija, cat mai strans. Cand ajungem aproape de capat, ungem marginea cu putin albus de ou batut, pentru a se lipi marginea de aluat. Rulam pana la capat. 

Asezam cozonacul in tava, il acoprim cu folie de plastic si il punem la frigider.

 Scoatem jumatea de aluat ramasa si procedam la fel.

 Cand sunt gata amandoi, ii ungem cu galbenus de ou si ii punem la copt, in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 30-40 minute.

 Pentru a se pastra proaspeti, dupa ce s-au racit, se invelesc in folie de plastic.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert baigli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Italian trifle