Desert briosa cu ciocolata si fructe de padure Goji

de Catalina L in Dulciuri, 26 Noi 2017 | 2821 vizualizari

 

Va amintiti de briosele finlandeze  Korvapuusti  ?
Mi-au placut foarte mult si m-am decis sa refac reteta sub o forma diferita.
Iata o varianta parfumata cu niste fructe de padure foarte deosebite numite Goji.
Originare din Tibet si Nepal, fructele de padure goji au o importanta actiune de combatere a bolilor, iar studiile au demonstrat ca protejeaza ficatul de substantele contaminante.
Denumite si elixirul tineretii, oamenii le-au folosit in tratamentul unor boli precum diabetul, hipertensiunea sau probleme de vedere cauzate de imbatranire.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/09/briosa-cu-ciocolata-si-fructe-de-padure.html

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 250 ml lapte
  • 1 ou
  • 85 g zahar
  • un varf de sare
  • 1 lingurita de pudra de cardamom (am pus un mix de condimente pentru turtă dulce (scortisoara, anason, anason stelat, cardamon, cuișoare, ghimbir...)
  • 500 g faina
  • 3 lingurite de drojdie uscata
  • 100 g de unt moale

Pentru garnitura :

  • 40 g unt topit si racit
  • 40 g ciocolata pudra dulce aromata cu scortisoara si nucsoara
  • (puteti pune 20 g de scortisoara, sau un amestec cacao-zahar-scortisoara)
  • 30 g fructe de padure Goji

pentru decor: zahar perlat, fructe de padure Goji

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briosa cu ciocolata si fructe de padure Goji:

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina.

Lasam sa-si dubleze volumul.

In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea, condimentele si untul moale.

Amestecati si incorporati laptele ramas. 

Framantam cca 10-15 minute.

Acoperim si lasam sa creasca 2-3 ore.

Se degazează aluatul.

Infăinăm suprafața de lucru și intindem aluatul intr-o foaie de forma dreptunghiulara.

Punem deasupra untul topit si ciocolata. Presarati fructele de padure deasupra.

Taiati dreptunghiul in benzi egale de 3-4 cm.

Rulati prima banda, apoi continuati sa rulati un jurul ei restul de benzi.

Puneti pe o tava acoperita cu hartie de copt si lasati sa creasca inca 30 de minute.

Ungeti cu un pic de unt topit si decorati cu zahar perlat si fructe goji.

Coaceti in cuptorul incins la 180°C, timp de 30-35 minutes.

Laisati sa se raceasca si pudrati-o cu zahar pudra.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briosa cu ciocolata si fructe de padure Goji" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Portocale in ciocolata