Desert briosa Melc cu gem de prune

de Catalina L in Dulciuri, 23 Apr 2020 | 2673 vizualizari

 

 Aveam in frigider un compot/gem de prune care-mi facea cu ochiul.
M-am gandit sa fac brioșe mici cu forma de spirala amintind coaja unui melc .
 "aluaturi de casa"
 
https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/briosa-melc-cu-gem-de-prune.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g de compot/gem de prune de casa
  • 1 lingurita de scortisoara
  • zahar pudra si zahar perlat

Aluat :

  • 225-250 g de faina
  • 5-6 g de drojdie uscata
  • 25 g de zahar
  • 80 g de unt moale
  • 60 g apa calduta
  • 1 oua mare
  • un varf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briosa Melc cu gem de prune:

Intr-un castron adanc sau in bolul robotului  puneti faina (225 g) + sarea +zaharul  + drojdia uscata. Amestecati.

Adaugati oul, apa calduta si untul moale taiat bucatele.

Amestecati si framantati pana cand aluatul se desprinde de pereti si numai este lipicios.

Am adaugat un pic de faina era prea lipicios.

Acoperiti si lasati sa creasca timp de 45 de minute.

Framantati din nou si lasati din nou sa creasca  timp de 45 de minute.

 

Fainati suprafata de lucru si framantati aluatul.

Cu un rulou de patiserie, intindeti aluatul intr-o foaie subtire dreptunghiulara.

Ungeti foaia cu compotul de prune sau cu gemul dorit.

Presarati scortisoara deasupra.

Taiati benzi de largime de 3 cm.

Rulati fiecare banda si formati un escargot. Apasati usor  si puneti briosele pe o placa accoperita cu hartie de copt.

Lasati sa creasca inca 30 minutes.  Am decorat cu zahar perlat.

Puneti in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-25 minutes.

Lasati sa se raceasca si decorati cu zahar pudra.

Caldute sunt minunate !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briosa Melc cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Ochi de pisica