Desert briose cu lamaie si mac glazurate

de Valclaudia in Prajituri, 19 Mar 2017 | 3353 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina alba proaspat cernuta
  • un praf de sare
  • un plic praf de copt
  • un varf de cutit turmeric
  • 2 linguri seminte de mac
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 150 gr zahar tos
  • 100 ml ulei
  • 150 ml apa minerala

Glazura si decor:

  • 180 gr zahar pudra
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • fluturasi si bombonele din zahar
  • colorant verde
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu lamaie si mac glazurate:

Preincalzim pentru inceput cuptorul la 175 grade C.

Punem intr-un castron, apa si uleiul, zaharul tos, praful de sare si cel de copt, pudra de turmeric, zeama de la jumatate de lamaie si semintele de mac.

Amestecam sa se topeasca cristalele de zahar.

Adaugam toata cantitatea de faina cernuta, mixam pana la omogenizarea completa.

In tava de briose, asezam hartiutele, le umplem pe trei sferturi si dam apoi tava la cuptor, pana se rumenesc briosele si trec testul cu scobitoarea. Eu le-am copt, folosind functia de coacere cu ventilatie.

Intre timp, preparam glazura: zaharul pudra se amesteca cu zeama de la cealalta jumatate de lamaie.

Cand briosele sunt coapte, se scot pe un gratar, se lasa la racit, apoi se glazureaza cu un strat de glazura alba.

Restul de glazura se coloreaza cu verde si mai ungem un strat de glazura verde peste stratul alb.

Imediat decoram briosele cu fluturasi si bombonele pentru ca glazura se intareste relativ repede.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu lamaie si mac glazurate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
PRAJITURA METRO