Desert budinca cu branza si gris

de iry-gabriela in Dulciuri, 18 Mar 2017 | 3299 vizualizari

 

Sunt un pic dezamăgită ca nu este ceea ce trebuia sa iasă. Îmi asum vinovăția, deoarece nu am respectat in totalitate reteta. Am adăugat margarină in loc de unt, am copt budinca la cuptor împreună cu niste cartofi, vezi poza😕😕😕😕 si de aceea, fiind așezată prea sus, s-a rumenit prea tare, iar mijlocul nu s-a copt așa cum mi-as fi dorit, trebuia sa așez peste kiwi ceva de gen, un fel de jeleu si am pus gelatina ce nu s-a închegat deloc. Totusi si sunt mulțumită ca a ieșit destul de gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt (eu am pus margarină)
  • 5 ouă
  • 500 g brânză de vaci
  • 100 g de zahăr
  • 1 fiola de esență de vanilie
  • un plic praf de copt
  • 50 g gris
  • un plic gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert budinca cu branza si gris:

Pentru inceput, se topește untul, se lasă sa se răcească un pic si apoi se adauga zaharul, esenta si zahărul vanilat. Se va bate bine cu un tel sau mixer, după care se vor adauga si ouăle.

La final, se va adaugă brânza de vaci si grisul, amestecând bine cam 3-4 minute, până la omogenizare.

Această compoziție se va adăuga intr-o tavă unsa cu ulei si tapetata cu făină, după care se va da la cuptor pentru 45 de minute.

Separat, se vor curata fructele de coajă si apoi se vor tăia felii si se vor aseza peste budica după ce se va scoate din cuptor. 

Gelatina se va adauga in 100 ml apă rece si se va lasa cam 10 minute, după care se va pune la baie de aburi, dar sa nu ajunga la punctul de fierbere si apoi se va adăuga peste budinca. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca cu branza si gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Lau 1

19.03.2017, 12:20

place

loredanaaa 1

19.03.2017, 20:58

Rocsi 1

20.03.2017, 19:49

Daca a iesit buna la gust, restul conteaza mai putin!
Am auzit si eu ceva, ca nici mie nu mi s-a legat gelatina pe kiwi pe o tarta. Cica cele doua nu fac priza si de asta nu se incheaga.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu caise